Fartfylld helg!

Oj vilken helg! Det har varit fullt med hund, hund, hund, hund, hundar! Vi har haft 7 hundar i huset över helgen! :) Jag skulle passa Ralph & Xtra, sen ville två kompisar från Örebro komma hit, så de fick göra det, sen sista minuten behövde Karin ha hundvakt till Donna - så jag tog henne också! :) Härligt, känns som en riktig flock, det är mycket jobb med många hundar, men fantatiskt, intressant med olika hundar, kön, ålder - ändå funkar ALLA så bra ihop. Väldigt lugnt inomhus - inget tjafs eller bus. Nej. Knäpptyst! Riktigt stolt!
 
Trängas bra i bilen!

Sover bra ihop i bilen!
Tyra tar hand om sin väninna Donna mycket väl!

Lördagskväll hemma hos mig, 7 sovande/vilande hundar när vi äter middag! (Y)
 
Lördagen började vi med cykeldragträning i Lida som vanligt! Jag körde med Donna & Tyra på 800 meters runda. Donna minns draget från förra vintern när vi åkte skidor mycket tillsammans. Hon tyckte det var roligt och sprang väldigt bra med Tyra. 800 meter x 2. 

 


Rickard fick cykla med Sauron runt 800 meter också - intervallträning! Även hjälpte dom Mirjam med sin Lagotto Ville som är helt ny inom drag. Han tvekade så fort linan späns, han stannar och fattar inte riktigt vinken med detta. Men han går bra i kättingdrag, han tycker det är roligt och kan kämpa fram i terräng underlag så kämpar man mer mot vikten och trycket i selen. Så han kommer nog igång inom snar när han har förstått att han ska springa framför cykeln och "dra", inte springa bredvid. Bra jobbat Mirjam! :)
 
Efter inlärning rundor med Ville & Donna, tog vi en riktig dragrunda på 2,3 km. Dålig väg, men det var bra träning, lite terräng och mkt uppförsbackar. Jag åkte med Sauron och han var riktigt snabb att jag inte kunde bromsa bakom Tyra som sprang med Rickard. Jag gav allt - så gav Tyra allt också och kämpade väldigt bra precis bakom Sauron. Jag fick bromsa lite ändå då annars skulle vi åka iväg och försvinna. Helt sjukt vilka underbara hundar jag har! Så stolt! 

Kommer i mål efter vår 2,3 km rundan! :)


Sauron börjar bli mer och mer riktig draghund, han tokskäller så fort han får sele på sig! Hoppar och skriker och skäller = VILL BARA SPRINGA IVÄG! När han fick springa iväg, så ger han allt, han springer helt fantatiskt - så underbart! Han är typ tävlingsklar ;)

 
Efter draget tränade vi uppletande och det gick bra. Hundarna har fattat vinken mer och mer att komma till mig, speciellt Sauron! Tyra är duktig, men hon ville inte ta upp en plast sak, det där får vi träna på!
 
Efter Lida åkte vi till Åkeshov på julmarknad hos Hundstallet. Många människor & hundar, men det var mysigt där. Mycket bra med social, miljö & hundträning där. Åt korv och tittade runt marknaden - men köpte inget, sen lastade vi alla hundar in i bilen för att vi skulle gå in till hundstallethundarna. Man får en hemsk känsla, dom är hemslösa och väntar på ett hem. Åh! Omplaceringshundar.... Lilla hjärtan!

 
Efter julmarknaden åkte vi till hundöarna men lät hundarna sitta kvar i bilen då jag inte vill släppa icke mina hundar där och mina hundar är tillräckligt trötta efter dragträningen. Så vi gick in och tittade; Mirjam och Rickard är ju från Örebro så de har aldrig sett hundöarna, så de ville bara se. Vi var där 5 minuter.
 
Idag imorse tog vi 2 timmars soligt promenad runt Erstavik, tre hundar drog kätting. Tyra, Sauron och Ville. Mysig och lugn promenad! Efter promenaden åt vi lunch & advents fika innan dom åkte till Örebro. 

 
Tomt här hemma just nu - är hemma med Sauron, Tyra, Ralph och Xtra... Snart ska de åka hem! Så det blir lugnt och tyst här hemma igen, helt slut, ska ta en lång och varmt bad! Har dessutom varit sjuk hela veckan, hostat och snorat :/

Tack för helgen alla + Donna! Mycket lärorikt och perfekt helg! Tummen upp!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback