Man skäms över mänskligheten!!!!!!!!!!

En kille satt på tunnelbana igår, rödalinjen, söderut mot stan, och då kom en kvinna (bedöms som en missbrukare) in med en blödande hund. Kvinnan brydde inte om att hunden blödde och istället skrek hon till hunden 'håll käften, sitt still, ingen bryr sig'! Hunden låg under sätet och slickade bort blodet från benen som droppade från huvudet. 

Killen agerade och tog en bild på kvinnan som sprids över hela Facebook nu för att någon ska känna igen henne & han ringde polisen.


Ändå trots detta har han fått hundratals HATmail och massa vridiga påhopp kommenterar överallt i Internet bla. på Facebook & Flashback. 

Näthatarna påstår att han är en stor idiot som inte konfronterade kvinnan och ryckte koppel ifrån henne och fly med hunden. Killens argument - jag är icke hundvan & kan inte hantera en stressad och arg hund.

Han gjorde helt rätt - att inte konfrontera kvinnan. Hunden skulle kunnat gå till attack för den kan känna sig trängd & försvara sin ägare. Hunden kanske kom precis från en hundkamp, eller blivit brutalt misshandlad av några människor och kunde tro att killen även skulle misshandla hunden. Man möter inte argt beteende mot en människa som håller i en instabil hund. Nej. Riskerar bara för alla, fast man vill bara rycka hunden från henne och springa iväg. Han tänkte nog detta också. Men han är ingen hundmänniska & har inga kunskap & hunden är ju också kamphundstyp, gjorde saken helt svårare, ni förstår varför. Vi vet ju inte vad för erfarenhet han har för hundar och av rasen. Kanske det blir annorlunda med oss som har hundvana, men det vet vi inte förrän vi är i situationen själv.

Killen var i sig kan också ha någon diagnos som han inte har möjlighet att prata med ägaren. Liksom om det var jag som satt där skulle det vara jättesvårt att prata med kvinnan - skriva på mobilen och visa för henne, till en påtänd och alkohol påverkad missbrukare och fråga vad har hänt med hunden sen stjäl jag hunden?! Gud vet vad hon bär på sig och jag kan bli dömd för misshandel och stöld. Det skulle dröja jättelänge innan jag kunde be någon ringa polisen då jag inte kan göra det själv. Han kanske blev stel av skräck. Vi vet INGENTING om killen. Vet man inte något - så dömer man inte!

Kvinnan var på tunnelbanan 2-3 stationer, då allt skedde på väldigt kort tid. Max 5 minuter, det är ingen tid alls. Att först reagera, sen tänka, funderar, inse att det är på riktigt, vad ska jag göra nu, hurdan är hunden, hurdan är kvinnan, ska jag gå fram, ta bild, eller vad ska jag göra? Han hann nog tänka tusentals tankar och tog ett snabbt beslut. Väldigt modigt.

Så tog han beslutet som han tyckte det var bäst just då i situationen. Tog bild + ringde polisen + spred på Facebook som tog med storm. Han skulle kunna istället vända och titta ut genom fönstret och vara tyst som ALLA andra passagerarna på tunnelbanan och då skulle vi aldrig få veta om detta. Men han lyckades föreviga det hela.

- Kom ihåg, han var knappast ensam på tunnelbanan! Söndag, två dagar innan julafton. Hon kunde ju gå bland folk på gatan + genom tunnelbana spärrarna med en blödande hund utan problem. De andra tunnelbana passagerare, vad har dom gjort? Tigat och struntat, lyfte inte enda finger! Killen gjorde NÅGONTING! Utan hans bild skulle ingen veta att det ens har hänt!

- Stort eloge till dig som tog bilden, det var modigt, ni satt så nära så hon kunde ha märkt detta och gud vet vad kan hända. TACK för du tog bilden- det framförde ett stort bevis och man kan identifiera personen lätt med bilden.

Det är lätt att vara efterklok, som man kunde förfölja kvinnan diskret och fastställa var hon befinner sig för polisen tex. Men det är gjort och vi har iallafall en bild som bevis och flera på Facebook har sett henne hänga lite varstans med andra missbrukare, stort gjort av killen!

Kom ihåg genom er vidriga beteende och kommenterar gör att fler människor kommer blunda när det händer igen. Ni har bevisat att man får skit när man försöker göra något bra! Att få hundratals hatmail och hängas ut i Flashback, vad fan är det med människorna!?! Hur tror ni att han känner sig? Han lär aldrig knäppa en bild nästa gång han ser något hemskt!

Stort skam på er!

Tack igen att du gjorde något fastän du inte var hundvan och tydligen inte så intresserad av hundar - ändå försökte du hjälpa. Tack, borde finnas fler som du - modiga människa! Du får fem stjärnor av mig ☆☆☆☆☆

Kommentarer
Eva H säger:

BRA!!!
Jag såg bilden, mådde hyperilla och delade.
Jag ÄR hundvan, men skulle ha förmodligen inte gått in och försökt ta hunden i det läget av alla de skäl du anger.
Smyga efter? Kanske. Men med en labil missbrukare och en hund av den typen (trogen sin ägare som attan trots det mesta och inte helt främmande för att ta till tänder) vet inte. Ringt 112? Tror det.
Killen gjorde helt rätt och ffa gjorde han det han kunde i den situationen!
Eloge till honom!

2013-12-23 | 11:35:03
Bloggadress: http://fyrfotingar.blogspot.com
Terése säger:

Men fy vad hemskt. Både för hunden och killen som faktiskt agerade rätt i situationen. Kvinnan hade ju också kunnat vara riktigt våldsam. Nu finns det faktiskt bildbevis och en polisanmälan. Hoppas hon fråntas hunden och att båda får den vård de behöver.

Massvis med julstjärnor till honom, och god jul till dig.

2013-12-23 | 15:53:54
Bloggadress: http://bouvierbaby.se
Pernilla säger:

Fast det är ju å andra sidan precis det du gör som du dömer andra för - att döma utan att veta. :-/ Ingen som inte känner personen vet vad som hänt. Hunden kanske har blivit påflugen av en annan hund. Du kan inte ens veta om han som skrivit inlägget överdrivit vilket är vanligt förekommande. Det kanske var en rädd, stressad ägare som var orolig för sin hund och rädd om den skulle klara sig.

Man kan varken döma han som skrivit det eller personen på bilden innan man vet bakgrunden. Du skriver om att mannen kanske har någon diagnos som försvårar för honom - det samma kanske gäller kvinnan.

Självklart ska man agera för att hjälpa, det har även de gjort som valt att ta kvinnan i försvar. Innan man vet hela historien från båda sidor ska man vara försiktig med att dra förhastade slutsatser. Men förstår absolut att en sån bild upprör alla som bryr sig om djur, oavsett vad som hänt - så även mig.

Svar: Min poäng är att folk kan inte bli arga och kräver mer av killen - att han ska göra mer än att ta bild. Att ta bilden är bra och det räcker väldigt mycket. Det har gjorts någonting. Väldigt märkligt att INGEN blev arg på de övriga passagerna i tunnelbanan som inte gjorde någonting alls. Var min poäng. Man ska alltid berömma att någon har försökt med någonting.
Sen är det självklart att han kan ljuga om att kvinnan har varit aggressiv, ljuga om en massa saker. Men faktan är att en kvinna har suttit med en blödande hund i tunnelbanan utan att bry sig om hunden, inte klappar den och lindar sin jacka över hunden t.ex. Man sitter där helt likgitligt så vill man veta vad som har hänt och vad som egentligen pågår.

Det visade sig att de var på väg till veterinären - så är det amen, vi har fått svar på frågan vad som hände och hunden har fått vård är bra.

Min text syftar inte på att hunden ska få vård, eller döma kvinnan som dålig ägare - utan att ge ut signaler till folk vad dom håller på med egentligen - skicka hotfulla mail till killen som försökte göra något gott .Nej, det accepterar jag inte.

Men jag förstår hur du menar.
None None

2013-12-23 | 16:59:26
Anon säger:

Faktiskt så var kvinnan på väg till Veterinären med hunden. OM han hade gått fram och sagt något till kvinnan ist för att ta kort och lägga ut på nätet (som om det skulle göra någon skillnad??) så skulle han veta sanningen ist för att sprida falska rykten om någon som inte gjort något.

Om folk slutade tro att allt blir bra om de delar det på internet och faktiskt gör något så skulle folk få reda på sanningen och om det nu var så att hon plågat hunden så skulle ju någon ha gjort något, annars så tänker jag fan ge upp hoppet på mänskligheten.

2013-12-24 | 10:57:24
Anonym säger:

Vad säger att killen skulle ha en diagnos??
Det är rätt farligt att tro på en sida innan man vet båda.
Han upplevde henne som missbrukare. Det kanske hon inte alls var. Hon kanske var chockad och rädd? Hon kanske inte ville ömka hunden för att göra den mer orolig? Bilden visar en sekund. Vem vet vad hon gjorde sen? Kanske bar hunden?
:). Hennes kompis la ju sen ut en bild på hunden i tratt och bandage efter veterinär besök.

2014-01-07 | 22:45:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback