Mina lilla älsklingar...!

 

Julveckan lider mot sitt slut...!

 
Har haft en underbar vecka hos föräldrarna ute på landet, hundarna stormtrivdes! Vi slappade länge på morgonen och kliver inte upp förrän runt 10 tiden, så superskönt! På kvällarna såg vi på någon film på teve som erbjuds av kanaler 1, 2, 4 och 6, vi tände så klart brasan hela dagen, dygnet ut. Så mysigt!
 
Dock var det ingen snö där - det var fullt av regn och grönt jul. Men det var mysigt ändå! :)

Hundarna fick varsin halsband i julklapp, blått till pojken, rosa till flickan!

Juldagen fick de köttigt ben, kalvbröstben!


Jag har börjat träna Sauron mer och mer nu - han är så lycklig! Under julaftonen på dagen cyklade familjen ut till Sundby, sammanlagt ungefär 6 km, Sauron drog på ordentligt, jag fick hejda honom då han ska inte dra utan springa fint bredvid. Det gick inte att få honom springa fint bredvid, så lycklig han var! 

Mycket promenader och bus!
 
 Under dagarna tog vi dragweight promenader, gått runt sjön och cykelturer - även tränade vi uppletande. Hundarna trivdes så bra i hundgården och lekte massor där! :)

Så här kan de busa i sängen + ute i hundgården :)

Jul på landet!

Nu är det dags att flytta ut på landet i en vecka, iallafall 5 dagar! Idag har vi städat för det mesta, duschat hundarna till julfin (klippte klorna, tvättade öronen också ;))

Nu väntar vi att bli upphämtad - så lastar vi in julklapparna och kläderna in i bilen. Gud så mysigt på landet! Dock snön saknas, skulle hade velat åka skidor men ja, det får bli cykel och promenader...
 
Sura hundar efter kloklippningen, örontvätt & duschad delade de korgen och blängde åt mig!

Lilla små hjärtan! 
 
God Jul på er allihopa!
 
 

Man skäms över mänskligheten!!!!!!!!!!

En kille satt på tunnelbana igår, rödalinjen, söderut mot stan, och då kom en kvinna (bedöms som en missbrukare) in med en blödande hund. Kvinnan brydde inte om att hunden blödde och istället skrek hon till hunden 'håll käften, sitt still, ingen bryr sig'! Hunden låg under sätet och slickade bort blodet från benen som droppade från huvudet. 

Killen agerade och tog en bild på kvinnan som sprids över hela Facebook nu för att någon ska känna igen henne & han ringde polisen.


Ändå trots detta har han fått hundratals HATmail och massa vridiga påhopp kommenterar överallt i Internet bla. på Facebook & Flashback. 

Näthatarna påstår att han är en stor idiot som inte konfronterade kvinnan och ryckte koppel ifrån henne och fly med hunden. Killens argument - jag är icke hundvan & kan inte hantera en stressad och arg hund.

Han gjorde helt rätt - att inte konfrontera kvinnan. Hunden skulle kunnat gå till attack för den kan känna sig trängd & försvara sin ägare. Hunden kanske kom precis från en hundkamp, eller blivit brutalt misshandlad av några människor och kunde tro att killen även skulle misshandla hunden. Man möter inte argt beteende mot en människa som håller i en instabil hund. Nej. Riskerar bara för alla, fast man vill bara rycka hunden från henne och springa iväg. Han tänkte nog detta också. Men han är ingen hundmänniska & har inga kunskap & hunden är ju också kamphundstyp, gjorde saken helt svårare, ni förstår varför. Vi vet ju inte vad för erfarenhet han har för hundar och av rasen. Kanske det blir annorlunda med oss som har hundvana, men det vet vi inte förrän vi är i situationen själv.

Killen var i sig kan också ha någon diagnos som han inte har möjlighet att prata med ägaren. Liksom om det var jag som satt där skulle det vara jättesvårt att prata med kvinnan - skriva på mobilen och visa för henne, till en påtänd och alkohol påverkad missbrukare och fråga vad har hänt med hunden sen stjäl jag hunden?! Gud vet vad hon bär på sig och jag kan bli dömd för misshandel och stöld. Det skulle dröja jättelänge innan jag kunde be någon ringa polisen då jag inte kan göra det själv. Han kanske blev stel av skräck. Vi vet INGENTING om killen. Vet man inte något - så dömer man inte!

Kvinnan var på tunnelbanan 2-3 stationer, då allt skedde på väldigt kort tid. Max 5 minuter, det är ingen tid alls. Att först reagera, sen tänka, funderar, inse att det är på riktigt, vad ska jag göra nu, hurdan är hunden, hurdan är kvinnan, ska jag gå fram, ta bild, eller vad ska jag göra? Han hann nog tänka tusentals tankar och tog ett snabbt beslut. Väldigt modigt.

Så tog han beslutet som han tyckte det var bäst just då i situationen. Tog bild + ringde polisen + spred på Facebook som tog med storm. Han skulle kunna istället vända och titta ut genom fönstret och vara tyst som ALLA andra passagerarna på tunnelbanan och då skulle vi aldrig få veta om detta. Men han lyckades föreviga det hela.

- Kom ihåg, han var knappast ensam på tunnelbanan! Söndag, två dagar innan julafton. Hon kunde ju gå bland folk på gatan + genom tunnelbana spärrarna med en blödande hund utan problem. De andra tunnelbana passagerare, vad har dom gjort? Tigat och struntat, lyfte inte enda finger! Killen gjorde NÅGONTING! Utan hans bild skulle ingen veta att det ens har hänt!

- Stort eloge till dig som tog bilden, det var modigt, ni satt så nära så hon kunde ha märkt detta och gud vet vad kan hända. TACK för du tog bilden- det framförde ett stort bevis och man kan identifiera personen lätt med bilden.

Det är lätt att vara efterklok, som man kunde förfölja kvinnan diskret och fastställa var hon befinner sig för polisen tex. Men det är gjort och vi har iallafall en bild som bevis och flera på Facebook har sett henne hänga lite varstans med andra missbrukare, stort gjort av killen!

Kom ihåg genom er vidriga beteende och kommenterar gör att fler människor kommer blunda när det händer igen. Ni har bevisat att man får skit när man försöker göra något bra! Att få hundratals hatmail och hängas ut i Flashback, vad fan är det med människorna!?! Hur tror ni att han känner sig? Han lär aldrig knäppa en bild nästa gång han ser något hemskt!

Stort skam på er!

Tack igen att du gjorde något fastän du inte var hundvan och tydligen inte så intresserad av hundar - ändå försökte du hjälpa. Tack, borde finnas fler som du - modiga människa! Du får fem stjärnor av mig ☆☆☆☆☆

Vad har man vänner till?!

Tyra; Stackars dig, Sauron, som har nått runt huvudet!...Kryper jag under täcket och sticker ut ansiktet så har jag också nått runt huvudet!

T

Egen tid med Tyra ♥

Förra veckan hade jag två hela dagar med alldeles själva Tyra! Hon var så glad att bara hon fick följa med mig till jobbet - vi hade det mysigt och roligt på väg till och från jobbet. Hon lyste och nöjde med egen uppmärksamhet av mig :)
 
 
Jag måste bli bättre på att ge hundarna ännu mer egna tider. Det betyder så mycket för dom två märker jag. Så till våren ska de få ännu fler dagar egna tider med mig. Och så till våren kan jag inte ta med 2 hundar till jobbet tills typ mars, så hundarna får turas om att följa med mig till jobbet - ser det som kvalitestid också! :)
 

Utfall!

Fredags var vi på återbesöket hos veterinären - Sauron är mer och mer friskförklarad då han slipper skor nu och kan börja springa bredvid cykel nu! Även ta långa promenader! Äntligen!

Hos veterinären fredags. Ahlbergs veterinärklinik!
 
Det är extra skönt för mig då han har börjat göra utfall mot andra hundar pga understimulerad! :/ Han skäller och hoppar och reser ragg när han ser andra hundar. Oj oj stackars honom som har full med energi och går till fula beteenden... Jag vet för det är brist på motion- inte för han har blivit knäpp. Så är inte orolig. 
 
Jag kör med halti på promenader nu då jag har bättre kontroll över honom och utfallen blir inte lika stark som i halsband. Jag har alltid tub med mjukost i fickan, kör skvaller så fort det kommer en hund. Det har gått sådär. Men idag när jag var ute med hundarna i 3 timmar vid Långsjönstrand - HAN GJORDE INTE ENDA UTFALL!!! Var inte ens intresserad av andra hundar heller, härligt! Så han är inte omöjlig att bota ;)
 
Vi promenade runt sjön och sen gick vi till Arken Zoo i Nacka Forum och köpte gottis till julafton för hundarna - sen gick vi till Sickla. Så mysigt! 
 
Vid Långsjön.
 
Sen har det varit mys hela kvällen med hundarna - åhh julmys! Imorgon åker vi ut till landet!

Lucia Hunddagis promenad igår!

Förmiddagspromenad;

Jag med hundarna på Tantolunden parken!
 
Eftermiddagspromenad;

Första bilden är jag i tredje person till höger och den andra i rödjackan är min kollega. De två är praktikanter. Den gula jackan är en gammal praktik, men kom på besök igår och ville promenera lite. Trevligt.

Den andra bilden stötte vi ihop med Siargatan, de andra kollegorna som jobbar på ett annat hunddagis men under samma företag och samma ägare. Siargatan ligger ungefär 1000 meter från våran dagis Ringvägen.


Ungefär 50 hundar på bilden :)

En bra vecka - men otroligt tröttande!

Jag är nu hundvakt åt Ralph i 1 vecka. Det är så kul att ha 3 hundar härhemma, det funkar så bra - de tre trivs ihop! :) Även var jag hundvakt åt en dagis hund en natt i veckan, så 4 hundar hemma hos mig. Och i veckan har mina hundar varit hemma pga Sauron är nyopererad och jag ville att Tyra skulle göra honom sällskap. Så de har varit hemma hela veckan. Fått hjälp som vanligt av brorsan & grannen. Tacksam som alltid! :)

Måste hålla hårt i Lindas hand när man sover, så hon inte försvinner...

Ralph fick smaka på kycklingvingar, han älskade det!

Vår tidig söndagspromenad (förra söndagen).

Vi hade snö förra helgen... Lördags togs bilden! Tyra & Ralph bar väskan :)
 
Så det har varit tidiga mornar och sena kvällar för att gå på promenader med hundarna - när jag går hela dagen på jobbet också, så har varit jättetrött i veckan, men det var riktigt roligt! :) Nu är det helg - vi har bara njutit hela kvällen tillsammans i soffan & kollat på film. Trötta hundar!

Så här sov Tyra ikväll... Big smile, måste va snygg när man sover också!
 
Idag har Tyra varit hos Karin (Donna&Nebbo), Ralph var där också, är där på dagarna nu i veckan. De gick upp till 4 timmars promenad, såååå trött Tyra var när jag hämtade henne. Så skönt med trötta hundar hemma! Sauron var med mig på jobbet pga veterinärbesök och ta bort stygnen. Har läkt väldigt fint - men vila 1-2 veckor till, långapromenader är tillåtet men inte MOTION på de sättet än.

Togs för ett par dagar sen, läker bra! Nu är stygnen borta!
 
Nu ska jag sova, Godnatt!

Tog bort bandaget idag!

Det gick bra - men jag hade klump i magen när jag tog bort bandaget. Jag visste inte vad för syn väntade mig! Det var blodigt inuti bandaget, men den har slutat blöda. Tassen ser ut så här - inte så hemskt, det var väldigt liten del de tog bort. Skönt! Hoppas det räcker och slipper en till operation sen om det skulle visa sig att det inte funkar.
 
 
Han gillar inte läget - han gillar inte sko, han vägrar och gå med skon... Han har en strumpa inomhus nu och utomhus har han plastpåse över, jag ska köpa en riktig hundsko imorgon. Jag har en hemma, men den är för liten, den tillhörde lilla Azi :)
 
Hundarna har varit hemma idag med hjälp av mamma, bror och grannen. ÄR SÅ TACKSAM! <3

Operation avklarad!

Idag var dagen för operation. Jag var så nervös imorse - men gjorde allt som vanligt. Åkte till jobbet lite tidigare, för att inte stressa. Puh, aldrig lätt att lämna bort hunden hos veterinären och hans öde ligger på deras händer...
 
11.00 var vi hos veterinären, de var så lugna och förklarade för mig vad som ska hända och så. Det känns så tryggt, jag är väldigt nöjd med kliniken! Jag var med när han fick lugnande och somnade på filten, jag satt bredvid honom. Han sov med tungan ute och ögonen blev helt vita, otäckt, men han andades - huvudsaken! :)

Tassen som opererades, ni ser klon saknas och det ser konstigt där. Nu är den borta!
 
Jag lämnade honom ungefär 11.20.... Dagen lång..... 16.00 hämtade jag honom. Det hade gått jättebra! De tog inte bort hela tån, utan den första biten som klon fanns. Hela operationen har gått bra, Sauron klarade narkosen bra.

De beskrev hans skada; "Benet var kraftigt förändrat pga av tidigare skadan/inflammationen. Fraktur på benet. Sår på tassen har svårt att läka pga av det stora trycket och belastningen av benskada. Benet var missbildad, växte fel och var förstorat och porös!"
 
Om 2 dygn ska jag ta bort bandagen så får jag kanske se hur tassen ser ut, har inte sett den än. Bandaget ska stanna kvar 2 dygn ungefär. Nu blir det vila för honom, blir hemma från mitt jobb tills 13 december. Då ska han ta bort stygnen, då kan han vara med på jobbet igen men inga promenader. Jag får hjälp av min bror och grannen med Sauron & Tyra som är hemma, skönt och tacksam! 
 
Så fort när de träffades igen efter operationen så la Tyra bredvid honom och verkade förstå att han är sjuk och inte mår bra... Sauron gnällde också, han gillade inte läget. Men nu är han mycket lugnare när vi är hemma!
 

2 dagar kvar till operationen!

Dagarna närmar sig... Jag börjar bli lite nervös.. Jag har aldrig varit med om att en hund opereras - förutom kastreringen med Azi och Tyra. Men något annat utöver det, ännu värre att amputera något! Men det ska nog gå bra... Många har sagt att de flesta hundar blir 100% återställd efter och lever som vanligt. Det finns en Vorsteh hund som har 3 tår men är den bästa draghunden ägaren har haft, så jag borde inte oroa mig! :)
 
Sauron ska egentligen "vila" (långpromenader är tillåtet), han hade så mycket energi efter ha vilat 1 vecka. Och han får vila 3-4 veckor efter operationen. Så jag ville göra honom lite glad innan operationen, så bestämde jag att han får springa av sig och få göra något han mest älskar, DRAG, i helgen.
 
 
Liksom vad mer skada kan man bli nu? Den är redan skadad och har varit i samma skick i 1,5 år. Så han tar inte illa vid att få springa lite i helgens och han går på smärtstillande just nu. Så han får bli lite glad innan. Det blev han, blev så nöjd!
 
Jag ville göra honom glad när jag har möjlighet till det, tänkt och gjort! <3

Fartfylld helg!

Oj vilken helg! Det har varit fullt med hund, hund, hund, hund, hundar! Vi har haft 7 hundar i huset över helgen! :) Jag skulle passa Ralph & Xtra, sen ville två kompisar från Örebro komma hit, så de fick göra det, sen sista minuten behövde Karin ha hundvakt till Donna - så jag tog henne också! :) Härligt, känns som en riktig flock, det är mycket jobb med många hundar, men fantatiskt, intressant med olika hundar, kön, ålder - ändå funkar ALLA så bra ihop. Väldigt lugnt inomhus - inget tjafs eller bus. Nej. Knäpptyst! Riktigt stolt!
 
Trängas bra i bilen!

Sover bra ihop i bilen!
Tyra tar hand om sin väninna Donna mycket väl!

Lördagskväll hemma hos mig, 7 sovande/vilande hundar när vi äter middag! (Y)
 
Lördagen började vi med cykeldragträning i Lida som vanligt! Jag körde med Donna & Tyra på 800 meters runda. Donna minns draget från förra vintern när vi åkte skidor mycket tillsammans. Hon tyckte det var roligt och sprang väldigt bra med Tyra. 800 meter x 2. 

 


Rickard fick cykla med Sauron runt 800 meter också - intervallträning! Även hjälpte dom Mirjam med sin Lagotto Ville som är helt ny inom drag. Han tvekade så fort linan späns, han stannar och fattar inte riktigt vinken med detta. Men han går bra i kättingdrag, han tycker det är roligt och kan kämpa fram i terräng underlag så kämpar man mer mot vikten och trycket i selen. Så han kommer nog igång inom snar när han har förstått att han ska springa framför cykeln och "dra", inte springa bredvid. Bra jobbat Mirjam! :)
 
Efter inlärning rundor med Ville & Donna, tog vi en riktig dragrunda på 2,3 km. Dålig väg, men det var bra träning, lite terräng och mkt uppförsbackar. Jag åkte med Sauron och han var riktigt snabb att jag inte kunde bromsa bakom Tyra som sprang med Rickard. Jag gav allt - så gav Tyra allt också och kämpade väldigt bra precis bakom Sauron. Jag fick bromsa lite ändå då annars skulle vi åka iväg och försvinna. Helt sjukt vilka underbara hundar jag har! Så stolt! 

Kommer i mål efter vår 2,3 km rundan! :)


Sauron börjar bli mer och mer riktig draghund, han tokskäller så fort han får sele på sig! Hoppar och skriker och skäller = VILL BARA SPRINGA IVÄG! När han fick springa iväg, så ger han allt, han springer helt fantatiskt - så underbart! Han är typ tävlingsklar ;)

 
Efter draget tränade vi uppletande och det gick bra. Hundarna har fattat vinken mer och mer att komma till mig, speciellt Sauron! Tyra är duktig, men hon ville inte ta upp en plast sak, det där får vi träna på!
 
Efter Lida åkte vi till Åkeshov på julmarknad hos Hundstallet. Många människor & hundar, men det var mysigt där. Mycket bra med social, miljö & hundträning där. Åt korv och tittade runt marknaden - men köpte inget, sen lastade vi alla hundar in i bilen för att vi skulle gå in till hundstallethundarna. Man får en hemsk känsla, dom är hemslösa och väntar på ett hem. Åh! Omplaceringshundar.... Lilla hjärtan!

 
Efter julmarknaden åkte vi till hundöarna men lät hundarna sitta kvar i bilen då jag inte vill släppa icke mina hundar där och mina hundar är tillräckligt trötta efter dragträningen. Så vi gick in och tittade; Mirjam och Rickard är ju från Örebro så de har aldrig sett hundöarna, så de ville bara se. Vi var där 5 minuter.
 
Idag imorse tog vi 2 timmars soligt promenad runt Erstavik, tre hundar drog kätting. Tyra, Sauron och Ville. Mysig och lugn promenad! Efter promenaden åt vi lunch & advents fika innan dom åkte till Örebro. 

 
Tomt här hemma just nu - är hemma med Sauron, Tyra, Ralph och Xtra... Snart ska de åka hem! Så det blir lugnt och tyst här hemma igen, helt slut, ska ta en lång och varmt bad! Har dessutom varit sjuk hela veckan, hostat och snorat :/

Tack för helgen alla + Donna! Mycket lärorikt och perfekt helg! Tummen upp!