2-spann släde & bus i skogen!

Idag skulle jag kliva upp kl 8, men laaatade kvar i sängen tills 9. Oj för sent! Skyndade mig upp och fixa grejerna, hoppade över frukosten. Tog med både hundar ut till skogen med släden. Skulle testa 2-spann idag! :D 
 
Hundarna jobbade väldigt bra ihop och snön var mycket lättare idag, då det var -8 grader, igår var snön tyngre pga -1 grader bara. Tyra var pigg och hade hur mycket energi som helst, Sauron med! :) Men en sak jag måste jobba bort - han gör utfall mot andra hundar när vi ska göra omkörning. USCHALIEMEJ DET FÅR HAN INTE GÖRA! Speciellt när det är mörka hundar, han reagerade idag på en rottweiler och en svart flatte men spranf bra förbi en gul labrador och 2 bruna springerspaniel... Måste träna bort det! Då det är inte tillåtet på tävlingar och det är INTE trevligt beteende! Blev besviken idag på honom. men vi kämpar vidare och jag har fått några tips på hur jag ska göra.

 


- Hejja på och var positivt när vi passerar hunden, så blir han peppad att springa förbi, inte säga NEJ osv, så han kan få negatvi verkan av det.
 
- Lära honom att vid omkörningar ska han höja tempot och vara fokus på uppgiften.
 
- Sen tänkte jag promenera med draglinan så han får fritt fram gå förbi hundarna, så jag kan belöna och korrigera honom mycket snabbare och på ett säkert sätt!
 
Men annars turen var riktigt mysigt och det gick så bra, tog 5 km runda idag. Erstavik :)
 
Efter dragturen var vi i skogen och tränade lite uppletande, men det blev mest bus med snön. Sauron var lös och tyckte att snölek var jätteroligt! Tyra surade lite ang snön, så lekte vi med pinnar istället ;)

 
 

Uppdelat på egna tider med hundarna idag!

Imorse fick Tyra sovmorgon - men tidigt för Sauron. Jag vaknade och såg att det var vitt ute - ojj skyndade och kliva upp, och fixa släden. Premiär för slädtur för oss! :D Tog 6 km runda i Erstavik. Sauron var lite osäker i början, sen drog han på ganska bra. Mycket skillnad från cykeln, kanske för det är nytt och det är tyngre att dra släde än med cykel. Tungsnö var det idag också. Men det var underbart mysigt! :) 
 
Senare fick Sauron vila och jag drog iväg med Tyra till en kompis i Sandsborg och åt kladdkaka och umgicks med bebisen. Tyra träffade henne för första gången nu- det gick bra, är nöjd med henne uppträdande! :) Efter hos kompisen åkte vi till mormor och åt blöte. Norrländskt mat! Tyra fick smaka lite, som vanligt tvingar mormor mig att ge gottisar till hundarna, som de ALDRIG får här hemma av mig ;)
 

Dragträning + rallylydnad

Imorse drog jag och Sauron ut för dragträning, sista gången på hela veckan som vi kan träna i ljuset tror jag om inte till helgen. Vi började cykla vid 8, så det blev ljust medans vi var ute och cyklade. Vi var utrustad med reflexvästar på oss & pannlampa och så av säkerhetsskull! :D Tog en härlig tur på 6,5 km i Ältaskogen, Sauron jobbade på väldigt bra - perioder blev han trött och galopperade lite saktare, men är väldigt nöjd med passet. Vi blir bara bättre och bättre på detta, Sauron hittar sin taktik och jag lär känna honom och cykeln bättre och bättre. Känns underbart! Idag tog turen 15-16 minuter på 6,5 km, är rätt nöjd! :D Massa lera i den första biten, leran stänktes mot mina kläder och ansiktet, får se det som lerspa! Tyra fick vara hemma och vila medan vi var ute och cyklade... 

 
Nu ikväll körde jag och Tyra en träningspass i källaren - körde rallylydnad och "plocka upp". Tyra är så duktig med Rally, hon minns allt - så kanske ska man anmäla i nybörjartävling snart! :D Plocka upp är helt ny för henne, alltså plocka upp OCH släppa ner i en låda. Riktigt roligt! Tyra är så lättlärd med sådana saker, hon tycker verkligen om detta. Lyser om henne! Vi körde med externbelöning, funkar utmärkt - alltså i rallyn!
 
Känner mig dålig som sällan tar bra bilder och filmer - har ingen kamera! Får köpa en ny snart, en enkel digitalkamera som funkar att filma. Vill inte använda mobilen..! Svårt och använda mobilen när jag tränar tricks och så - hellre med kameran. Men när man cyklar är mobilen lättare att filma men väldigt farligt! Ska även skaffa GroPro!

Pappa & dotter & barnbarnen egen tid ♥

Idag tog jag och pappa och hundarna en promenad i Farsta - där pappa växte upp. Han visade hans gamla lägenhet, skolor, förskola som han gick bara 1 dag på, haha, och hans kompisars lägenhet. Mysigt - bara vi fyra! Sauron bar klövjeväska på 2 kg. Tyra fick vila idag och gå bara på promenad :)

 
Men toppen dag med pappa - sen fick hundarna vila resten av dagen, jag drog iväg och träffade en kompis och åt middag där. Imorgon bitti planerar jag köra cykeldragpass med Sauron på 6 km och senare på dagen lite rally och uppletande med både hundar.

Promenad med grannen!

Idag tog vi ganska lugnt på förmiddagen, vaknade iallafall kl 8, men tog det lugnt. Vid lunchtiden mötte vi upp grannen med Donna & Nebo. Vi tog 2 timmars promenad med massa snack och hundmöteträning. Sauron bar då klövjeväska på 2 kg, Tyra fick vila idag och bara ta promenad. Duggregnade men sen ljusnade det till och himlen blev lite blått :)

Saurons utfall är helt utblåst nu liksom, han har inte gjort utfall på länge. Men han kan spänna när han ser någon hund, men väldigt enkelt att avbryta och vägleda med lek och godis. Massor belöning. Tyra är så duktig som INTE bryr sig om andra hundar alls, det hela är så enkel då, jag kan då fokusera på Sauron mer. Så duktig Tyra är - är alltid stolt, liksom fördom kamphundar anfaller och så, men vad gör Tyra? :)
 
Tog inga bilder idag - men här kommer en bild på cykeldrag från igår. SUDDIGA BILDER :/ Man skulle ha tagit bilderna med min kamera - men batteriet tog slut, det tog slut även på Idas. Så enda som var kvar var Rickards trasiga kamera med repor... Ajahaj :/

Vi var då på väg mot mål från 2,4 km rundan. Rundan tog 8 minuter för Tyras tempo, med trav i perioder. Jag bromsade så Sauron fick jobba mer med kroppen, och det höjer Tyras motivation att springa, för annars får hon dåligt självförtroende om Sauron bara springer ifrån henne så lätt :)
 

Idag var ganska lugn dag för hundarna - men de verkar vara nöjda med det. Ikväll får de vara hemma då jag och mina föräldrar är utbjuden på middag, dock 2 minuter promenad hemifrån :)

Ha trevlig lördagskväll!

Lida 31/12-13 och 2/1-24

Dragträning två gånger i denna här veckan i Lida. Tog både gångerna 4,4 km med Sauron. Jag har inte tagit tid på honom tidigare, så vi gjorde det. På nyåret sprang han 10 minuter på 4,4 km, vilket imponerade mig då han är otränad sen 4 veckor pga operation, jag har haft honom bara 5 månader och att vi har inte tränat cykel så mycket. Ändå är det så bra tid, det känns väldigt roligt. Och så har han inte gett allt under rundan, han sprang i maxfart, sen minskade han i perioder, så han kan bättre!
2 januari tog vi rundan igen, dock fick jag då astmaanfall och orkade inte hjälpa honom något alls under rundan, så han fick jobba väldigt mycket själv och tyvärr travade en del för han orkade inte själv. Ändå blev det 11 minuter på 4,4 km, helt ofattbart! Han kan då så mycket bättre! Blir spännande och se hans bästa dag! :)Tyra sprang också 4,4 km på nyåret- men det passade inte, jag stack själv med Sauron först, Tyra kom efter med Rickard efter några minuters väntan. Det passade inte då Tyra fick negativstress, liksom oro att jag försvann så orkade hon inte hela vägen och blev helt utmattad. Det funkade inte. Så får vi göra ny taktik sen :) 
 
Men på 2 januari sprang Tyra med Sauron 2,4 km istället, på Tyras tempo, hon kämpade på jättebra då. Hon tyckte det var roligt då :) Men dock hoppade hon över några steg med höger bakben, det är något med benet. Vi avvaktar och får se hur det blir. Tog inga bilder på Tyra tyvärr :/
 
Efter dragträningen tränade vi uppletande & personsök! Jag hade Sauron lös i skogen, det gick jättebra, han kan egentligen vara lös men jag är bara rädd och har trauma efter Tyras försvinnande. Men han kan vara lös och jobbar väldigt bra! Tyra fick ha långlinan då hon kan sticka :D De två älskar uppletande och personsök, det är så roligt att studsa i skogen och söka efter mig eller leksakerna. De har STORT föremålsintresse, så det är lätt att få upp motivationen hos dom! :) 

Nyårsafton!

Dåligt med bloggande i veckan - har haft såååå fullt upp! Har haft gäster hos oss måndag-onsdag, sen fullt upp ändå torsdag & fredag. Har knappast varit hemma något alls nästan! :)
 
Nyåret 31 decmber - det gick så bra med hundarna. Ingen reagerade på fyrkverkerier, Sauron reagerade inte ens när det smällde till när vi var ute 22.00 för sista rastningen, han gick bara vidare och var helt KOLUGN! Tyra brydde inte om detta heller, hon hörde/kände nog det för det gjorde jag. Vi hade 2 till hundar också - hörande hundar, och ingen reagerade heller. Så jävla skönt! Vid tolvslaget fick hundarna märgben att tugga på, helt lugnt.

Underdagen har vi tränat cykling på Lida och det har varit en tuffpass för hundarna. Sedan tränade vi uppletande i skogen & personsök. Jag är så nöjd med hundarnas insats! :) - Egen inägg om det!
Efter träningen åkte vi till Skarpnäck och lät hundarna springa av sina sista energi 20 minuter i en hundrasthage.Lugna hundar!Hundarna fick nyårsmiddag tidigare på dagen, innan gästerna kom. En helkyckling! :)
- Kolla deras tungor! -